fredag 12. juni 2009

Endringer i Asker kirke?

Menighetsrådet ble i møte 14. mai orientert om høringsresultatet til forslaget om å gjøre endringer når det gjelder benkene i Asker kirke. Et stort flertall av høringsuttalelsene ønsker at det ikke gjøres noen endringer. I barnemiljøet ser det ut til at en del ønsker å bytte ut de fremste benkene med stoler for å få økt fleksibilitet i bruk av kirkerommet.

Så langt jeg kjenner til, har det opp gjennom tiden vært gjort flere store endringer i kirkerommet i Asker kirke. Det er ofte nødvendig for at kirkens arbeid skal kunne tilpasses nye tider og nye arbeidsformer. Biskop Olav Skjevesland skriver i et debattinnlegg i Aftenposten 9. mai d.å. at de gamle kirkene var bygd som tradisjonelle ”hørekirker”. I dag har kirken et mangfold av aktiviteter knyttet særlig til barne- og ungdomsarbeidet, og dette krever ofte tilpasninger i kirkerommet.

Om tiden er inne for å gjøre endringer i Asker kirke, er jeg usikker på. Endringene vil i tilfelle bli nokså begrenset. Jeg tenderer nok til å ville lytte til barnemiljøets innspill i høringsrunden, men er åpen for innspill og argumentasjon frem til saken skal behandles i menighetsrådet mandag 15. juni.

1 kommentar:

  1. Menighetsrådet vedtok 15. juni med 5 mot 3 stemmer at saken avsluttes og at det ikke foretas større endringer i kirkerommet. På bakgrunn av høringsuttalelsene som i hovedsak gikk imot enringer, var nok det et fornuftig vedtak.

    SvarSlett